Mindannyian nulláról indulunk a születésünk pillanatában. Semmit nem tudunk a világról, nincsenek még paradigmáink, prekoncepcióink, sztereotípiáink, egyáltalán nem tudunk semmiről semmit. Aztán elkezdünk cseperedni és onnantól már különböző irányokat vesz az életünk és ezzel a gondolkodásmódunk is.

Már többször írtam itt a blogban is, hogy a gondolkodásmódunkat a környezetünk határozza meg. Azok az emberek hatnak rá, akikkel a legtöbb időt töltjük. Kezdetben a szüleink, nagyszüleink, majd a barátaink, osztálytársaink, később kollegáink.

Az ő gondolataik, viselkedésmintáik fogják a mi viselkedésünket és gondolkodásunkat meghatározni. Aztán vagy úgy maradunk, vagy (ha szükségét érezzük) változtatunk rajta.

Mikor érdemes gyanakodni?

Ha nem érzed jól magad a bőrödben. Másra vágysz, többre vágysz, másképp képzeled el az életed, elégedetlen vagy valamivel. Ha sokat szoktál panaszkodni, akkor biztos nem stimmel valami.

A gondolkodásmódod határozza meg, hogy milyen életet élsz. Ha változtatni akarsz rajta, akkor a gondolkodásmódodon kell változtatni. A világ nem fog megváltozni a kedvedért. A változást magaddal kell kezdened.

Ha minden kerek az életedben, amit fontosnak tartasz, akkor semmi szükséged nincs arra, hogy változtass a gondolkodásmódodon.

Viszont, ha valami nem stimmel, valamivel nem vagy megelégedve, akkor lehet, hogy a hiba a Te készülékedben van. Ez lehet anyagi természetű, lehetnek az emberi kapcsolataid, saját magad elfogadása és még egy csomó dolog. Egy biztos, változásra van szükséged, és ezt a változást először fejben kell véghez vinned.

Egyszerű?

Baromira nem. Felismerni, hogy benned van a hiba, és ezt elfogadni már önmagában emberpróbáló feladat, különösen, ha olyan erős egóval áldott meg az élet, mint engem. 😊

Változtatni és új szokásokat elsajátítani, másképp gondolkodni, olyanná faragni magad, amilyenné szeretné válni pedig kemény munka. Sokat kell tenned érte. Nekem a könyvek és előadások segítettek a legtöbbet, de nagyon hasznos, ha találsz magadnak valakit, aki már ott tart, ahova el akarsz jutni, egy mentort, akivel minél több időt töltesz, beszélgetsz vele.

Az eredmény?

Ha már egyszer az új gondolatok bekerültek a fejedbe, akkor többé már nem úgy látod a világot, mint azelőtt. Hihetetlen jó érzés lesz, amikor már el tudod fogadni, kezelni tudod azokat a dolgokat, amik miatt korábban stresszeltél, idegeskedtél, frusztrált voltál.

Hirtelen kitágul a világ, meglátod a lehetőségeket és úgy érzed, hogy ha erre képes voltál, akkor bármire képes vagy.

 Kívánom Neked, hogy éld át ezt az érzést, találd meg az utadat és élj egy boldog, kiegyensúlyozott életet.

0 hozzászólás

Mojzes Gábor

Mojzes Gábor

A Család Pénzügyese

Nálad is előfordul, hogy becsúszik egy nem várt kiadás, amit hirtelen nem is tudod miből fizesd ki?

Ez az ingyenesen letölthető útmutató a segítségedre lesz!

Lépj a gyorsító sávra!

Rengeteg könyv tudása és sok év tapasztalata összefoglalva és rendszerezve alig több mint 2 órába sűrítve a Tied lehet.

Indulj el az anyagi biztonság felé szakértő segítségével!

Megosztás